start pagina
vorige edities
foto album
inschrijvingen
links
sponsors

 

Editie 2008

3de HERKSE OLDTIMER TREFFEN

Zondag 6 juli 2008

Katarakt-route

Op zondag 6 juli vindt de derde editie plaats van het Herks oldtimer treffen.

Van deze derde editie willen we iets bijzonders maken. Daarvoor hebben we niet lang moeten zoeken. Toen in het voorjaar van 2008 de populaire tv serie KATARAKT over het leven van de Limburgse fruitboeren werd uitgezonden op TV1 was de keuze snel gemaakt.

We hebben voor u de KATARAKT route (70 km) uitgestippeld die ons langs de belangrijkste opname locaties brengt in het prachtige Haspengouw.

Onderweg kan u onder andere stoppen bij het KATARAKT huis in Mechelen-Bovelingen waar de acteurs, regisseurs en cameramensen een jaar lang hebben verbleven. Het is een prachtig gerenoveerde pastorie waar je kan ontdekken hoe het scenario voor de tv serie is gefilmd. Het huis van Roger Hendrickx bevindt zich in de Daalstraat in Klein-Gelemen. Het wordt momenteel gerenoveerd door de Vlaamse Gemeenschap. Het lig op het einde van een oprijlaan met aan beide zijden prachtige fruitbomen. In Helshoven kan u tegenover het kerkje het fruitbedrijf Vaes gaan bezoeken. Je kan er begin juli volop vers geplukte kersen kopen.

Tussentstop Château de la Motte

We voorzien onderweg ook een tussenstop bij Château de la Motte in Groot-Gelmen.

In Château de la Motte werden enkele opnames gemaakt voor KATARKAT. Je kan er ook genieten van de prachtige permanente kunstexpositie in de tuinen van het kasteel.

Dankzij schepen Filip Moers van Sint-Truiden zal elke deelnemer aan Château de la Motte een kleine attentie ontvangen.

We verwachten iedereen in Château de la Motte omstreeks 15u30. U kan gebruik maken van de oprijlaan van het kasteel om zich te parkeren.
www.chateaudelamotte.com

Inschrijvingen Derde Editie Oldtimer Treffen

Elke deelnemer moet zich voor 27 juni inschrijven door het bedrag van € 5 op voorhand over te schrijven (zie op deze website rubriek inschrijvingen). Voor deze € 5 krijgt u het roadboek en de bonnetjes voor de gratis koffie en taart bij de aankomst in het Cultureel Centrum De Markthallen op de Grote Markt van Herk-de-Stad. Op de dag zelf begeeft u zich naar de inschrijfstand aan het Cultureel Centrum De Markthallen om het roadboek en de bonnetjes voor koffie en taart in ontvangst te nemen op vertoon van uw betalingsbewijs. In het roadboek bevindt zich de KATARAKT- route beschreven met de vermelding van de belangrijkste bezienswaardigheden. De start vindt plaats om 14.00u op de Grote Markt van Herk-de-Stad.

Tussen 12u00 en 14u00 kan iedereen de oldtimers komen bekijken op de Grote Markt. Deelnemers die dit wensen, kunnen zich ook vooraf inschrijven voor een barbecue met drie stukken vlees, sauzen en groentebuffet. Deze kost € 12 per persoon en is vooraf te betalen (zie inschrijvingen). Deze barbecue begint om 12.00u.

Om 14.00u volgt dan de concours d élégance en het vertrek naar Sint-Truiden waar je vanaf het NMBS station de route kan volgen aan de hand van het roadboek. De aankomst op de Grote Markt van Herk-de-Stad is voorzien tussen 18u00 en 18u30.

Vlaamse Vehikel Klub en Patton Drivers

Dit jaar werken we opnieuw samen met de Vlaamse Vehikel Klub om alles in goede banen te leiden. We zijn zeer verheugd dat één van Vlaanderens grootste oldtimer clubs opnieuw naar Herk-de-Stad komt met haar leden. Dora, Peter en Alfons hartelijk bedankt!

U kan ook eens een kijkje nemen op de website van de Vlaamse Vehikel Klub www.vvkvzw.be

We verwelkomen dit jaar ook een delegatie legervoertuigen van de Patton Drivers uit het Limburgse Wellen. Met dank hiervoor aan Jaak Mulkers uit Schulen.

Unieke collectie oldtimers: NIEUW!

Voor de eerste keer werken we dit jaar samen met Mecanic Import uit Melveren bij Sint-Truiden. Speciaal voor deze derde editie zullen dankzij Macanicimport enkele zeldzame oldtimers te zien zijn op de Grote Markt van Herk-de-Stad. U kan deze unieke collectie oldtimers bekijken tussen 12u00 en 18u00.

Op de website www.mecanicimport.com moet u zeker eens een kijkje nemen.

Een speciaal woord van dank

Voor Geert Surkijn en zijn medewerkers bij Cats and Dogs. Dankzij Cats and Dogs zit u nu op deze website en kan u zich online inschrijven voor de KATARAKT route.

Cats and Dogs is door de European Multimedia Association Convention uitgeroepen tot Seal of E-Excellence in Multimedia 2007. Neem gerust eens een kijkje op de vernieuwde website van www.catsanddogs.com

Tot slot wens ik alle medewerkers (Karen Jansen Ivan Cools, Bart Fabry, Yves Luyten, Etienne Pollers, Luc Devos, Joachim Deveux, Roger Huybrechts, Ludo Vranken, Johny Vranken, Wim Vanschoonbeek, Hilaire Swinnen) en in het bijzonder Jef Laenen te bedanken. Hij heeft mij twee jaar geleden overtuigd om een oldtimer treffen te organiseren in Herk-de-Stad.

Dank ook aan alle sponsors en het gemeentebestuur van Herk-de-Stad voor de ondersteuning van dit evenement.

Luchtballon

Er is dit jaar opnieuw een gratis ballonvaart te winnen dankzij Het Belang van Limburg.

Veel oldtimer plezier!
Stephan Stevens

Hosted by Cats & Dogs bvba