start pagina
vorige edities
foto album
inschrijvingen
links
sponsors

Gratis Red Bull, en snack voor de deelnemers!Herk-de-Stad Classic
16de editie
Zondag 9 juli

Hebben jullie vorig jaar ook zo genoten van de DEMERVALLEIROUTE? Wel wij hebben heel veel positieve reacties gekregen op onze 15de editie. Onze route bracht ons langs de vallei van de Demer en de vele mooi bezienswaardigheden zoals de Venusberg in Meldert, de rivier de Demer, het Schulensbroek en het Schulensmeer met als afsluiter de Grote Markt van Herk-de-Stad.

ZOMBERBARROUTE

De route van Herk-de-Stad Classic staat dit jaar in het teken van de vele zomerbars die we tijdens de vakantiemaanden onderweg tegenkomen. In Limburg hebben vele van deze zomerbars bekendheid gekregen door de staycations in 2020 en 2021.

We passeren onder andere langs het Albertkanaal dat voor de nodige verkoeling zal zorgen. Jullie kunnen de vele nieuwe bruggen bewonderen die zijn gebouwd de voorbije jaren om de scheepvaart op het Albertkanaal te vergemakkelijken en het vrachtverkeer van en naar Antwerpen en het Duitse Ruhrgebied te verminderen. Onze route zelf zal je over kleine, kronkelige wegen en langs de mooiste stukjes brengen van West-Limburg.

VAN BARNOE TOT V330

We houden onderweg geen halte maar wie dat wenst kan een stop maken aan de vele terrassen bij de ZOMERBARS en genieten van heerlijke tapas en alcoholvrije drankjes. De terrassen zullen alleszins vol zitten op een zonnige zondag als we passeren met de vele blinkende oldtimers. We passeren eerst langs de Zombar Barnoe in Viversel. Deze zomerbar ligt vlak tegen het Albertkanaal en aan het Circuit van Zolder.  Velen onder jullie zullen er al met de fiets zijn gepasseerd en halt hebben gehouden.

Het is één van de vele zomerbars die zeer druk worden bezocht en dat zal vandaag niet anders zijn. Parkeren kan je langs het jaagpad op de voorziene groene strook. We rijden echter verder langs het circuit van Zolder om over de autostradebrug richting Paal-Beringen te rijden. Hier rijden we een stukje langs het Albertkanaal. Deze waterweg is met de hand uitgegraven en is een verbinding tussen de haven van Antwerpen en het Luikse.

We passeren ook een stukje langs het Circuit van Zolder waar tot midden jaren tachtig de grote Prijs Formule 1 van België plaatsvond. Houd je wel aan de verkeersregels. We rijden niet op het circuit zelf maar ernaast. Voor de veiligheid van alle deelnemers, fietsers, voetgangers en ander zwakke weggebruikers vragen we jullie om je te houden aan de toegelaten snelheid en afstand.

De bedoeling is dat de Velodroom die wordt aangelegd aan het Circuit van Zolder dit jaar zal opengaan. Er zal in 2024 onder andere het EK badminton voor senioren worden  georganiseerd. Het is de moeite om eens een kijkje te nemen op de website via deze link.

Onderweg komen we via de nieuwe kanaalbrug terug over het Albertkanaal richting Genebos en Geneiken waar we onder andere passeren aan de 1000 jarige eik in Meldert.

De deelnemers die bekend zijn in deze streek zullen zeker al hebben gehoord van deze bekende boom. Wie graag even wil stoppen, kan gebruik maken van de kleine parking om te gaan kijken naar deze boom.

VENUSBERG en V330

Het hoogste punt waar we zullen passeren op onze route ligt op de Venusberg. We zijn er vorig jaar over gereden en zullen er nu in de buurt passeren maar keren aan de bekende paardenkliniek om onze weg verder te zetten naar de volgende Zomerbar. Deze ligt in de buurt van Paal-Beringen.

Deze zomerbar V330 in Paal-Beringen op de grens met Tessenderlo is bekend voor de vele fietstoeristen die hier passeren. Er is parking voorzien in de weide (op eigen risico) iets voorbij de plaats van de zomerbar. Ze is gelegen op een druk fietsknooppunt. We vragen dus om extra voorzichtig te zijn en jullie te houden aan de maximumsnelheid. Dit is één van de gezelligste zomerbars op deze route omdat je zowel zon als schaduw hebt en voor ouders met kinderen is er een gezellige speeltuin met allerlei waterspellen. Het zal er bij mooi weer ook gezellig druk zijn.

Zelemse Zomerbar Huizenassau

We rijden via het centrum van Schaffen terug richting de Markt van Herk-de-Stad. In Zelem komen we pal aan de kerk onze laatste zomerbar tegen Huizenassau. Elk jaar vindt hier in de maand mei ook het Zelemse Oldtimer treffen plaats. Velen onder jullie zijn hier tijdens de rondrit vorig jaar gepasseerd en kennen de gastvrijheid van deze uitbaters. Het Zelemse oldtimertreffen is voor ons elk jaar het start van onze promotiecampagne om Herk-de-Stad Classic bekend te maken. We komen dan ook vele deelnemers van vandaag op dit treffen tegen.

Via Zelem rijden we richting Halen en Donk om terug te keren naar de Markt van Herk-de-Stad. Hier bevinden zich uiteraard de mooiste en gezelligste zomerbars van allemaal. Jullie kunnen voor het vertrek en na de aankomst gezellig bijpraten op de vele terrassen in het centrum van Herk-de-Stad. De Herkse horeca zal blij zijn om jullie weer te zien verschijnen.

 

PRAKTISCH HERK-DE-STAD CLASSIC

We verwachten jullie allemaal vanaf 10.00u op de Markt van Herk-de-Stad. Jullie kunnen dan het roadbook, rallyplaat en bonnetjes voor een gratis curryworst afhalen aan de inschrijvingen. Elke deelnemer kan vanaf 12.30u tot 13.30u deelnemen aan de rondrit. We voorzien dit jaar voor de eerste keer geen concours d’ élégance. We willen iedereen de kans geven om op eigen initiatief (na de BBQ) aan de rondrit deel te nemen en ’s middags te vetrekken aan de triomfboog op het ogenblik dat dit past.

We hopen dat jullie dit kunnen waarderen. We zien ook op andere treffens dat er bij de rondrit geen concours d’ élégance wordt gehouden en wensen dit voorbeeld ook te volgen voor onze ZOMERBARROUTE. We wensen jullie alvast een heel aangename rondrit en hopen jullie vanaf 16.00u opnieuw te verwelkomen op de Markt van Herk-de-Stad om gezellig na te praten.

INSCHRIJVINGEN ZOMERBARROUTE

Iedereen kan zich via deze website inschrijven voor deelname aan Herk-de-Stad Classic. Er kan tot en met uiterlijk maandag 3 juli worden ingeschreven. Wie zich na 3 juli toch nog via de website of ter plaatse inschrijft, betaalt 15 euro voor de chauffeur en 5 euro voor elke bijzitter.

BBQ ’s MIDDAGS in de MARKTHALLEN MITS VOORAF INSCHRIJVEN

Elke deelnemer kan ’s middags (tussen 12.30u en 13.00u) deelnemen mits vooraf inschrijven via de website aan de BBQ in het gemeenschapscentrum de Markthallen van Herk-de-Stad. We voorzien geen plaatsen hiervoor buiten! Iedereen kan tegen de prijs van 17 euro per persoon deelnemen en krijgt hiervoor drie stukken vlees (kipsaté, gemarineerde kotelet en witte pens) met salade- en pastabuffet, sauzen en brood. Er is ook mogelijkheid om op de Markt een pak friet te eten bij Peter Baerts en elke deelnemer kan bij hem aan zijn frietkraam terecht met het bonnetje voor een gratis curryworst.

Bedankt allemaal

We willen iedereen bedanken die de voorbije jaren deelgenomen en meegewerkt heeft aan Herk-de-Stad Classic. Onze sponsors, medewerkers en de gemeentebesturen mogen we zeker niet vergeten omdat ze ervoor zorgden dat we altijd van Herk-de-Stad Classic een succes hebben kunnen maken. We hopen dat jullie dit allemaal op prijs stellen.

Het jaar 2022 was voor mij persoonlijk en alle medewerkers een moeilijk jaar. We namen afscheid van twee fantastische mensen die ons zeer dierbaar zijn.  Ik wil hier dan ook even bij blijven stilstaan. Zo is mijn vader, Henri, vorig jaar nog aanwezig op dit treffen. Op 9 september 2022 is hij overleden aan de gevolgen van zijn hartziekte amyloïdose. Hij was samen met onze mama (+ 2021) op alle edities aanwezig en hielp ook altijd mee op de dag zelf.

Op 25 mei 2022 namen we afscheid van Ignace Luyten, zoon van Yves en Sabine en medewerker van Herk-de-Stad Classic. Ignace was onze jongste medewerker. We zullen nooit vergeten hoe hij altijd zorgde voor een vrolijke noot tijdens het opbouwen van onze triomfboog en de gele tentjes van Het Belang van Limburg aan de startplaats op de Markt van Herk-de-Stad. We wensen iedereen een hart onder de riem te steken want het is voor ons allemaal een groot verdriet maar we zullen Henri en Ignace voor altijd in ons hart dragen.

We wensen jullie een hele fijne zondag toe en rekenen erop dat jullie het allemaal veilig houden.

Tot op de Markt van Herk-de-Stad

 

Stephan Stevens

Organisatie Herk-de-Stad Classic

Hosted by Cats & Dogs bvba