start pagina
vorige edities
foto album
inschrijvingen
links
sponsors

 

Editie 2009

4de Herks Oldtimer Treffen

Zondag 12 juli 2009

DE SMAAK VAN DE KEYSER

Op zondag 12 juli 2009 vindt het vierde Herks Oldtimer Treffen plaats.
Na het succes van vorig jaar met de Katarakt route kiezen we dit jaar voor een route langs Midden Limburg. Er is een tussenstop voorzien op het Kolonel Dussartplein in Hasselt met de mogelijkheid tot een bezoek aan deze prachtige binnenstad die op verschillende plaatsen in het teken staat van de populaire Eén serie De Smaak van De Keyser. Het vertrek en aankomst vindt plaats op de Grote Markt van Herk-de-Stad. Onderweg passeren we het vliegveld van Kiewit, de Teut in Zonhoven en brouwerij Ter Dolen in Houthalen-Helchteren waar het keerpunt is. Op de terugweg rijden we langs Diepenbeek centrum en Rapertingen waar zich het kleinste café van Limburg bevindt.

DE SMAAK VAN DE KEYSER ? Tussenstop Hasselt

De populaire Eén serie De Smaak van De Keyser die begin dit jaar is uitgezonden vertelt het leven van een Hasseltse jeneverstokers familie. Op verschillende plaatsen in de binnenstad is er gefilmd. Zo bevindt zich in de Raamstraat de Smaakkamer die vroeger deel uitmaakte van een prachtige oude jeneverstokerij fabriek. Op het Kolonel Dussartplein kunnen alle deelnemers hun oldtimer parkeren en een bezoek brengen aan deze mooie winkel- en modestad met de ontdekkingskaaart. Elke deelnemer krijgt een gratis degustatie aangeboden door de stad Hasselt. U kan in het jenevermuseum nog tot half augustus terecht voor de tentoonstelling over het verfilmen van de tv-serie De Smaak van De Keyser.

Inschrijvingen Vierde Editie Oldtimer Treffen

Elke deelnemer moet zich voor 1 juli inschrijven door het bedrag van ? 8 op voorhand over te schrijven (zie op deze website rubriek inschrijvingen) en te vermelden hoeveel personen er deelnemen per oldtimer (maximum 3). Voor deze ? 8 krijgt u het roadboek, gratis degustatie en de bonnetjes voor de gratis koffie en taart bij de aankomst in het Cultureel Centrum De Markthallen op de Grote Markt van Herk-de-Stad. Op de dag zelf begeeft u zich naar de inschrijfstand aan het Cultureel Centrum De Markthallen om het roadboek en de bonnetjes voor koffie en taart in ontvangst te nemen op vertoon van uw betalingsbewijs. In het roadboek bevindt zich DE SMAAK VAN DE KEYSER - route beschreven met de vermelding van de belangrijkste bezienswaardigheden. De start vindt plaats om 13.30u op de Grote Markt van Herk-de-Stad.

In aanwezigheid van
Anthony Kumpen tussen 12u00 en 13u30

PROGRAMMA

Tussen 12u00 en 13u00 en omstreeks 18u30 kan iedereen de oldtimers komen bekijken op de Herkse Grote Markt. Deelnemers die dit wensen, kunnen zich ook vooraf inschrijven voor een barbecue op de Grote Markt met drie stukken vlees, sauzen en groentebuffet. Deze kost ? 12 per persoon en is vooraf te betalen (zie inschrijvingen). Deze barbecue begint om 12.00u.

Om 13.30u volgt dan de concours d élégance en het vertrek richting Kiewit. Omstreeks 16u00 worden alle oldtimers verwacht op het Kolonel Dussartplein in Hasselt. De aankomst op de Grote Markt van Herk-de-Stad is voorzien tussen 18u00 en 18u30.

Elke deelnemer kan er dan terecht voor een tas heerlijke koffie en een stuk Limburgse vlaai.

Vlaamse Vehikel Klub en BWM Bavaria Club Belgium

Dit jaar werken we opnieuw samen met de Vlaamse Vehikel Klub om alles in goede banen te leiden. We zijn zeer verheugd dat één van Vlaanderens grootste oldtimer clubs opnieuw naar Herk-de-Stad komt met haar leden. Dora, Peter en Alfons hartelijk bedankt!

U kan ook eens een kijkje nemen op de website van de Vlaamse Vehikel Klub www.vvkvzw.be

We verwelkomen dit jaar ook een delegatie van de BMW Bavaria Club Belgium met unieke voertuigen. Met dank hiervoor aan BMW Van Osch.

www.bmw-club-bavaria.be

Een speciaal woord van dank

Voor Geert Surkijn en zijn medewerkers bij Cats and Dogs. Dankzij Cats and Dogs zit u nu op deze website en kan u zich online inschrijven voor DE SMAAK VAN DE KEYSER route. Cats and Dogs is door de European Multimedia Association Convention uitgeroepen tot Seal of E-Excellence in Multimedia 2007. Neem gerust eens een kijkje op de vernieuwde website www.catsanddogs.com of breng eens een bezoek aan www.electromarket.be , dé online electro specialist met meer dan 30.000 producten.

Tot slot wens ik alle medewerkers (Karen Jansen, Ivan Cools, Bart Fabry, Yves Luyten, Etienne Pollers, Luc Devos, Joachim Deveux, Roger Huybrechts, Lucien D' Exelle , Kevin Smets, Johny Vranken, Wim Vanschoonbeek en Bob Willems) en in het bijzonder Jef Laenen te bedanken. Hij heeft mij vier jaar geleden overtuigd om een oldtimer treffen te organiseren in Herk-de-Stad. Dank ook aan alle kijklustigen, deelnemers, sponsors en de stadsbesturen van Herk-de-Stad en Hasselt (met in het bijzonder burgmeester Herman Reynders, schepen Rob Beenders en Veerle Bijnens, toeristische dienst stad Hasselt en Dirk Daems, technische dienst Herk-de-Stad) voor hun sympathie en ondersteuning van dit evenement.

REACTIES

Indien u reacties en suggesties heeft voor de organisatie van de volgende editie zijn deze altijd welkom. U kan gebruik maken van ons registratie formulier .

Veel oldtimer plezier!

Stephan Stevens
Mede organisator Oldtimer Treffen

Hosted by Cats & Dogs bvba