start pagina
vorige edities
foto album
inschrijvingen
links
sponsors

 

Vijfde Herks Oldtimer Treffen

Zondag 11 juli 2010

De Mergellandroute

Wij organiseren dit jaar voor de vijfde keer het Herks oldtimer treffen met vertrek en aankomst op de Grote Markt van Herk-de-Stad.

Het Herks oldtimer treffen heeft ondertussen zijn vaste plaats gevonden op de kalender. De tweede zondag van juli is iedereen welkom in Herk-de-Stad om deel te nemen aan dit evenement.

Dit jaar is het een speciale editie. Na de Katarakt en De Smaak van De Keyser route met tussenstop in Sint-Truiden en Hasselt willen we er dit jaar opnieuw iets bijzonders van maken.

Zo hebben we onder andere ons logo veranderd. We vonden dat met de vijfde verjaardag van dit evenement we toe waren aan een wat jonger en frisser imago.

Ook de deelnemers en toeschouwers zullen dit merken op zondag 11 juli. Zo hebben we enkele nieuwe sponsors/partners bereid gevonden aanwezig te zijn tijdens de start op zondag 11 juli 2010. Zo zijn Groep JAM Mercedes , Red Bull en Coca-Cola Zero dit jaar aanwezig op dit evenement.

De Mergellandroute

We hebben voor deze vijfde editie een route van ca. 110 km uitgestippeld langs zeer mooie bezienswaardigheden in Belgisch en Nederlands Limburg en een stukje van Wallonië.

Ons keerpunt van de route bevindt zich in Kanne. Het rustig gelegen Kanne met zijn prachtige tuikabelbrug over het Albertkanaal is een van de mooiste plaatsen in Limburg. Het is de moeite om daar eens een bezoek te brengen aan de mergelgrotten of te wandelen vanuit Kanne over de Sint-Pietersberg en een boottocht te maken naar Maastricht.

Op onze weg naar Kanne passeren we ook het wijnkasteel in Genoelselderen dat bekend is voor zijn Chardonnay wijnen. Op zondag is het kasteel wel gesloten.

De deelnemers zullen nog andere mooie plaatsen ontdekken tijdens de rondrit. Zo passeren we langs het geboortehuis van de heilige Zuster Amandina in Schakkebroek.

Verder staat ook het fort van Eben-Emael op het programma als een van de vele bezienswaardigheden waar we voorbij komen.

Op de terugweg passeren we ook langs de landcommanderij Alden Biesen en Hoeselt. Wie Alden Biesen zegt, denkt natuurlijk aan de zomeropera in juni en het Schots weekend in september.

 

Tussenstop Hasselt

Net zoals vorig jaar maken we opnieuw een tussenstop in Hasselt. Het Kolonel Dusartplein zal zoals vorig jaar de standplaats zijn van de vele oldtimers waar de honderden toeschouwers kunnen naar komen kijken.

Elke deelnemer zal ondertussen een bezoek kunnen brengen aan het Modemuseum. En tijdens deze tussenstop zal elke deelnemer ook kunnen genieten van een gratis consumptie op het terras van Hasselt Zingt. Op 11 juli vindt er ter gelegenheid van de Vlaamse feestdag een festival plaats met optredens van allerlei artiesten. Hierna volgt de terugweg naar Herk-de-Stad voor de koffie met taart en de prijsuitreiking.

Inschrijvingen vijfde editie Oldtimer Treffen

Elke deelnemer moet zich voor 1 juli inschrijven door het bedrag van € 7 per bestuurder en € 3 per passagier op voorhand over te schrijven (zie op deze website rubriek inschrijvingen) en te vermelden hoeveel personen er deelnemen per oldtimer. Voor dit bedrag krijgt u het roadbook, een rallyplaat, toegang tot het modemuseum, consumptie op het terras van Hasselt Zingt, één Red Bull en één Coca-Cola Zero per persoon en koffie en taart bij de aankomst in Herk-de-Stad. Op de dag zelf begeeft u zich naar de inschrijfstand aan het Cultureel Centrum De Markthallen om het roadbook, de rallyplaat en de bonnetjes voor koffie en taart in ontvangst te nemen op vertoon van uw betalingsbewijs. In het roadbook bevindt zich de Mergellandroute beschreven met de vermelding van de belangrijkste bezienswaardigheden. De start vindt plaats om 12u30 op de Grote Markt van Herk-de-Stad.

PROGRAMMA: VERTREK HERK-DE-STAD

Tussen 11u00 en 14u30 en omstreeks 18u30 kan iedereen de oldtimers komen bekijken op de Herkse Grote Markt. Deelnemers die dit wensen, kunnen zich ook vooraf inschrijven voor een barbecue op de Grote Markt met drie stukken vlees, sauzen en groentebuffet. Deze kost € 12 per persoon en is vooraf te betalen (zie inschrijvingen). Deze barbecue begint om 11u00.

Om 12u30 volgt dan de concours d élégance en het vertrek richting Kortessem. Omstreeks 16u30 worden alle oldtimers verwacht op het Kolonel Dusartplein in Hasselt. De aankomst op de Grote Markt van Herk-de-Stad is voorzien rond 18u30.

Elke deelnemer kan er dan terecht voor een tas heerlijke koffie en een stuk lekkere Limburgse vlaai.

Vlaamse Vehikel Klub

Dit jaar werken we opnieuw samen met de Vlaamse Vehikel Klub om alles in goede banen te leiden. We zijn zeer verheugd dat één van Vlaanderens grootste oldtimer clubs opnieuw naar Herk-de-Stad komt met haar leden. Rita, Dora, Alfons en Peeter hartelijk bedankt!

U kan ook eens een kijkje nemen op de website van de Vlaamse Vehikel Klub www.vvkvzw.be

Een speciaal woord van dank

Voor Geert Surkijn en zijn medewerkers bij Cats and Dogs. Dankzij Cats and Dogs zit u nu op deze website en kan u zich online inschrijven voor de MERGELLAND-route. Neem gerust eens een kijkje op de vernieuwde website www.catsanddogs.com of breng eens een bezoek aan www.electromarket.be

Verder wens ik alle medewerkers te bedanken. Tot slot wil ik ook de vele kijklustigen, deelnemers, sponsors en de stadsbesturen van Herk-de-Stad en Hasselt bedanken (met in het bijzonder schepen van toerisme Rob Beenders).

REACTIES

Indien u reacties en suggesties heeft voor de organisatie van de volgende editie zijn deze altijd welkom. U kan gebruik maken van ons registratie formulier op deze website.

Veel oldtimer plezier!

Stephan Stevens
Mede organisator Oldtimer Treffen

Hosted by Cats & Dogs bvba