start pagina
vorige edities
foto album
inschrijvingen
links
sponsors

Bezoek
M-Museum & gratis Red Bull, koffie en taart.

Ook een gratis snack voor de deelnemers!


10de Herk-de-Stad Classic

Zondag 12 juli 2015

Beste oldtimerliefhebber

Wij hebben dit jaar speciaal voor onze 10de verjaardag van Herk-de-Stad Classic gezorgd voor een feestelijke editie. Zo staat een bijzonder mooie route langs de verschillende Parels uit het Hageland op het programma zoals: Leuven, Aarschot, Averbode en Scherpenheuvel.

2006-2015: tien jaar Herk-de-Stad Classic

We kunnen ondertussen terugblikken op 9 succesvolle edities die plaatsvonden op de Markt in Herk-de-Stad met tussenstops onder andere in Sint-Truiden, Borgloon, Hasselt, Beringen, Leopoldsburg,.. We hebben enkele cijfers opgezocht over de voorbije 9 edities en zijn terecht trots op de aanwezigheid van zoveel deelnemers en toeschouwers: 1500 oldtimers, 3000 deelnemers, 5000 toeschouwers tijdens de vele mooie tussenstops onderweg en de concours d’ élégance in Herk-de-Stad.

We hebben deelnemers gehad uit alle Vlaamse provincies maar ook uit de provincies Luik, Nederlands Limburg en Duitsland. We hebben ondertussen ook veel bijgeleerd van bezoeken aan andere oldtimer treffens in Maastricht, Antwerpen, Genk, Maaseik, Zoute Grand Prix (Knokke), Techno Classica Essen (Duitsland) en Schloss Dyck Classic Days (Duitsland).

We willen hier dan ook graag uitdrukkelijk iedereen bedanken die de voorbije 10 jaar heeft meegeholpen aan het welslagen van Herk-de-Stad Classic.
Zonder jullie aanwezigheid en de steun van de gemeentebesturen en sponsors en last but not least de hulp van de medewerkers kon Herk-de-Stad nooit blijven bestaan. Tien maal dank hiervoor!

Oldtimer Hype

Toen wij aan Herk-de-Stad Classic begonnen was er nog niet echt sprake van een oldtimer hype zoals nu. We spreken over Pinkstermaandag 2006. We keken uit naar de eerste echte zonnige lentedag en die kwam er ook na weken van regen en een koud voorjaar. Na de eerste editie kwamen al snel de plannen voor een tweede en derde .. editie.

Telkens werd er aan de route een thema gekoppeld zoals de Kasteel Route, de Mergelland route, de Katarakt route en de Smaak van de Keyser route, ….

We stellen vandaag vast dat de oldtimer hype nog lang niet voorbij is. Gelukkig want er is als organisator van Herk-de-Stad Classic op zo’ n dag als 12 juli niets mooier om al die glimmende oldtimers met prachtig ronkende motoren en blinkend chroom te mogen voorstellen aan het publiek tijdens de concours d’ élégance op de Markt en een praatje te slaan met al de trotse eigenaars.

Hageland route met tussenstop in Leuven op het Ladeuzeplein

We maken er elk jaar een zaak van om een mooie route uit te stippelen, originele rallplaten te maken, een duidelijk roadbook op te stellen voor de deelnemers en bij aankomst en onderweg een tractatatie te voorzien. Ook dit jaar zijn we daarin geslaagd.

We hopen alvast dat jullie zich dit jaar opnieuw massaal inschrijven zodat we het grote Ladeuzeplein in Leuven voor de eerste keer helemaal kunnen vol zetten met glimmende oldtimers.

Leuven is een bruisende (studenten)stad die in de zomermaanden wat heradement van de studenten die op dat ogenblik genieten van een welverdiende vakantie.

Leuven is ook bekend voor haar prachtig gotische stadhuis, het M Museum, de Sint-Pieterskerk, de beroemde universiteitsbiliotheek op het Ladeuzeplein en de vele mooie parken in de binenstad, de Bondgenotenlaan, het begijnhof en het UZ Leuven.

Wie wil kan op zondag tijdens onze tussenstop het M-Museum bezoeken. Dit museum is op wandelafstand te bereiken van het Ladeuzeplein. Verder is er natuurlijk de prachtige Oude Markt met zijn vele (studenten)café’s die uitnodigen voor een terrasje.

Via de inschrijvingen op deze website kan u een ticket reserveren voor het M-Museum aan verminderd tarief van € 9 per persoon. Dit nieuwe museum heeft enkele prachtige topstukken van onder andere de Vlaamse primitieven Dieric Bouts en Rogier van der Weyden.

We hebben ook een mogelijkheid voorzien om tijdens de route van Leuven naar Herk-de-Stad een bezoekje te brengen aan de abdij van Averbode en de basiliek van Scherpenheuvel.

De abdij van Averbode doet bij vele mensen een belletje rinkelen van de uitgeverij Averbode van schoolboeken. Die is er nog steeds gevestigd. Maar de abdij is ook een mooie plaats om tot rust te komen. En elk jaar zijn er studenten uit Leuven die hier komen studeren tijdens de examenblok. Voor de abdij van Averbode ligt de bekende ijskar laan. Hier komen vanaf de lente tot aan de nazomer mensen likken aan een ijsje bij de bekende ijsventers uit Averbode. U kan zich hier even aan de kant parkeren en zich te goed doen aan een overheerlijk likijsje alvorens u terugkeert naar Herk-de-Stad voor de prijsuitreiking en koffie en taart.

Sherpenheuvel is bekend als bedevaartsoord natuurlijk. In de mei maand komen bedevaarders uit alle windstreken te voet hiertoe om de basiliek te bezoeken en te bidden.

INSCHRIJVINGEN HERK-DE-STAD CLASSIC

U kan zicht tot en met 6 juli 2015 inschrijven op deze website. U betaalt als chauffeur € 9 en per bijkomende passagier € 5. Hiervoor krijgt u bij aankomst op de Markt van Herk-de-Stad een roadbook, rallyplaat, bonnetjes voor koffie en taart bij aankomst, een gratis curryworst die u krijgt aangeboden aan onze friekraam op de Markt van Herk-de-Stad, een krant van HBVL voor de eerste 100 deelnemers die zich melden bij de inschrijfstand, een Red Bull op de Markt in Herk-de-Stad en op het Ladeuzeplein in Leuven.

BBQ op de Markt in Herk-de-Stad

We willen zoals voorgaande jaren de deelnemers de mogelijkheid bieden om zich in te schrijven voor een heerlijke BBQ op de Markt ’s middags voor het vertrek van de route. Er wordt u door onze traiteur voor de prijs van € 13 drie stukken vlees aangeboden, een pasta- en groentebuffet, sauzen en brood.

De BBQ vindt op de Grote Markt plaats en bij slecht weer kan u terecht in de zaal van het Gemeenschapscentrum De Markthallen.

PROGRAMMA ZONDAG 12 JULI

We verwachten op zondag 12 juli alle deelnemers vanaf 09u30 op de Markt in Herk-de-Stad. U kan zich dan begeven naar de inschrijfstand waar iedereen zijn rallyplaat, roadbook, bonnetjes voor de koffie en taart en gratis curryworst kan gaan afhalen aan de gele tent van Het Belang van Limburg. De eerste 100 deelnemers die zich aanmelden krijgen ook een gratis weekendkrant van onze mediapartner Het Belang van Limburg.

Omstreeks 12u30 beginnen we aan de voorstelling van de oldtimers tijdens de concours d’élégance waarna iedereen kan vertrekken richting Leuven.

De eerste deelnemers worden vanaf 13u00 verwacht op het Ladeuzeplein waarna we de route omstreeks 16u00 hervatten. Tegen 17u30 verwachten we dan de eerste deelnemers terug op de Markt van Herk-de-Stad waar de prijsuitreiking zal plaatsvinden tegen 18u30 gevolgd door een tas koffie en lekker stuk Limburgse taart voor elke deelnemer.

BEDANKT VOOR DEELNAME
HERK-DE-STAD CLASSIC

Wij staan graag ter uw beschikking voor suggesties om ons oldtimer treffen te verbeteren. U kan ons aldtijd een mailtje sturen met reacties. Wij zullen u graag antwoorden en reking houden met uw opmerkingen.

Alvast bedankt voor een bezoek aan onze website en uw inschrijving.

Tot zondag 12 juli 2015!

Stephan Stevens
Organisatie Herk-de-Stad Classic

 

Hosted by Cats & Dogs bvba