start pagina
vorige edities
foto album
inschrijvingen
links
sponsors

Gratis Red Bull, en snack voor de deelnemers!Herk-de-Stad Classic
15de editie
Zondag 10 juli

Beste oldtimer liefhebbers

Na twee jaar afwezigheid organiseren we onze 15de editie op zondag 10 juli 2022. We zijn dan ook zeer verheugd om jullie na twee jaar met oldtimers massaal terug te zien op de Markt van Herk-de-Stad.

Wij hebben ondertussen ook niet stil gezeten en hopen dat jullie nog steeds zin hebben om naar Herk-de-Stad te komen zoals de voorbije veertien edities. We hebben twee jaar de tijd gehad om na te denken over deze editie. We hebben onze plannen in 2020 en 2021 moeten wijzigen door corona. Dit jaar staan we voor heel wat nieuwe uitdagingen om rekening mee te houden. We hebben daarom geopteerd voor een rondrit van een 70-tal kilometer die voor iedereen de moeite waard is.

DE DEMERVALLEI ROUTE

Herk-de-Stad Classic richt zich dit jaar op deelnemers met een passie voor een rondrit met kleine wegen midden in de natuur langs en over het water van de Demervallei.  We hebben een route uitgestippeld van circa 70 km langs Lummen, Halen, Diest, Hasselt en de vijf Herkse deelgemeentes. Prachtige plaatsen kortbij die we hebben ontdekt tijdens de lente van 2020.

Bijzondere plaatsen ook langs Limburgse velden en (water)wegen die vorige zomer in het nieuws waren door de wateroverlast in en om Herk-de-Stad, Lummen en Diest en er nu gelukkig helemaal droog bij liggen maar soms nog sporen dragen van de waterellende die we toen kenden. We zijn zeer benieuwd naar jullie reacties na de rondrit.

We hebben ervoor gekozen om dit jaar onderweg geen tussenstops te voorzien tijdens de rondrit. We willen jullie graag wat langer zien op de Markt van Herk-de-Stad op een van de vele gezellige terrassen genietend van de talloze blinkende oldtimers. We hebben vele deelnemers niet meer gezien sinds 2019 en hopen dat jullie kunnen bijpraten om terug en vooruit te kijken op de vele mooie edities van Herk-de-Stad Classic en andere oldtimer meetings in de buurt.

We hebben de voorbije 14 edities heel wat mooie routes gehad met telkens unieke thema’s en haltes onderweg zoals: de Katarakt-route,  de Kastelenroutes, de Ambiorix routes, de Teutenroute, de Bokkenrijdersroute, de Haspengouwroutes en de Mille Miglia editie met tussenstops in onder andere Leuven, Hasselt, Leopoldsburg, Beringen mijnmuseum, Grote Markt van Sint-Truiden en Tongeren, Jazz Bilzenplein, de Markt en het revalidatiecentrum van Herk-de-Stad. Er zijn heel wat herinneringen op te halen zoals het bezoek aan Chateau de la Motte tijdens de eerste kastelenrit of de tussenstops aan het kasteel van Rullingen in 2011 en 2012. Wie was er bij tijdens onze eerste tussenstops op het Kolonel Dusartplein in Hasselt met bezoeken aan het jeneversmuseum in 2009 en het modemuseum in 2010? Via deze website kan u terugkijken naar de programma’s van de voorbije edities.

Het hoogtepunt was misschien wel onze editie uit 2018. We kregen het voor elkaar dankzij onze sponsor Vredestein om enkele Belgische deelnemers aan de Mille Miglia, deze jaarlijkse mythische endurancerace in Italië, aan de start te krijgen en kwamen hiermee zelfs op TV Limburg. Verder onthouden we ook onze tussenstop aan CAR-CAVE tijden de editie van 2016.

Het wordt dit jaar een editie van terug kijken en vooruitzien op de toekomst. Onze Herk-de-Stad Classic bestaat 15 jaar en daar zijn we terecht fier op. Vele sponsors, medewerkers en deelnemers hebben bijgedragen tot het succes van Herk-de-Stad Classic dat ooit begon op Pinkstermaandag 2006.  We begonnen toen met een rondrit van 25 km in de vijf deelgemeentes van Herk-de-Stad met een bezoek aan een van de Herkse kastelen.

Wie herinnert zich deze eerste editie nog? Nooit stonden zoveel mensen te kijken naar de oldtimers op de Markt van Herk-de-Stad als op die Pinkstermaandag. Oldtimertreffens waren nog niet zo een hype toen als vandaag de dag. Oldtimerclubs met gepassioneerde leden vonden hun weg naar Herk-de-Stad Classic. We hebben tot op de dag van vandaag elk jaar vele leden van oldtimerclubs die deelnemen aan Herk-de-Stad Classic, waarvoor onze dank. Maar we zien ook steeds meer jonge oldtimerliefhebbers die zich inschrijven voor deelname. Het aantal deelnemers is jaar na jaar gegroeid.

HERK-DE-STAD CLASSIC: 2006 - 2022

We zijn vanaf de eerste tot en met deze editie langs heel wat wegen gepasseerd in Zuid, Midden, West-Limburg, Vlaams Brabant en zelfs de provincie Luik. Velen zullen zich nog de route langs het Jekerdal herinneren met doortocht in Waalse gemeentes zoals Wonck, Roclenge-sur-Geer en Bassenge met tussenstop aan de Basiliek van Tongeren. We hebben dit jaar bewust gekozen voor een kortere route en hopen dat jullie dit kunnen waarderen.

Wat hebben we  behouden aan deze editie? Oldtimerliefhebbers komen graag deelnemen aan Herk-de-Stad Classic om te genieten van de vele mooie plaatsen onderweg. ’s Middags kan u deelnemen aan de BBQ (mits vooraf inschrijven via de website) en na de aankomst van de rondrit napraten met een curryworst en een pak friet. Voor het naar huis nog zalig nagenieten van een terrasje op de Markt van Herk-de-Stad of onderweg tijdens de rondrit op een van de vele terrasjes zoals dit jaar aan het Schulensmeer of aan de pastorie in Zelem.

We hebben deze keer bewust gekozen voor een kleinere route maar de goede Bourgondische tradities van Herk-de-Stad Classic hebben we behouden: BBQ ’s middags: voor wie hieraan wenst deel te nemen moet zich vooraf wel inschrijven.

INSCHRIJVINGEN HERK-DE-STAD CLASSIC

U kan zicht tot en met maandag 4 juli 2022 inschrijven op deze website. U betaalt als chauffeur € 13 en per bijkomende passagier € 5. Als u zich de dag zelf inschrijft betaalt u € 15 voor de chauffeur. Hiervoor krijgt u bij aankomst op de Markt van Herk-de-Stad een roadbook, rallyplaat, bonnetje voor een gratis curryworst die u krijgt aangeboden aan onze frietkraam bij Peter Baerts op de Markt van Herk-de-Stad en eventueel bonnetjes voor de BBQ als u zich hiervoor via de website vooraf inschrijft. Dit kan u allemaal bekomen aan de inschrijfstand op de Markt van Herk-de-Stad.

BBQ ’S MIDDAGS MITS VOORAF INSCHRIJVEN

Elke deelnemer kan ’s middags (tussen 12.30u en 13.00u) deelnemen mits vooraf inschrijven via de website aan een BBQ op de Markt van Herk-de-Stad (of in de grote zaal van de Markthallen). Iedereen kan tegen de prijs van 16 euro per persoon deelnemen en krijgt hiervoor drie stukken vlees met salade- en pastabuffet, sauzen en brood. Er is ook mogelijkheid om op de Markt een pak friet te eten bij Peter Baerts en elke deelnemer kan bij hem aan zijn frietkraam terecht met het bonnetje voor de gratis curryworst.

 

PROGRAMMA ZONDAG 10 JULI

We verwachten zondag 10 juli alle deelnemers vanaf 10u00 op de Markt in Herk-de-Stad. U kan zich dan begeven naar de inschrijfstand waar iedereen zijn rallyplaat, roadbook, bonnetjes voor de BBQ ’s middags tussen 11.30 en 13.00u (mits vooraf inschrijven) en gratis curryworst (af te halen bij de frietkraam op de Markt) kan gaan afhalen.

Omstreeks 12.30u beginnen we aan onze voorstelling van de oldtimers tijdens de concours d’élégance waarna iedereen kan vertrekken voor de Demervalleiroute.
De eerste deelnemers worden vanaf 15.00u terug verwacht op de Markt van Herk-de-Stad.

Onderweg van de Demervalleiroute passeren we enkele heel mooie plaatsen zoals het Schulensmeer, het Sint-Jansbergklooster en de Venusbeg. Op de terugweg komen we ook voorbij de Herkse woonzorgcentra (De Bleuk, Chateau D’ Hamont en Ocura) en het revalidatiecentrum. We willen tijdens de passages de bewoners en het personeel de gelegenheid bieden om van jullie doortocht zoveel mogelijk te genieten. Pas jullie snelheid daarom aan en geniet hier zelf ook van want we willen bij deze doortocht de bewoners en het personeel een extra steuntje in de rug geven met jullie passage. We hebben met onze edities van 2007 en 2008 trouwens halt gehouden op de parking van het revalidatiencetrum. Nu kunnen we enkel over de parking rijden (vanaf 18.00u gaat de slagboom wel dicht aan de uitgang van het revalidatiecentrum. Bij het inrijden van het revalidatiecentrum gaat de slagboom telkens open. Houd hier zeker rekening mee.)

Bedankt allemaal

We willen iedereen bedanken die de voorbije jaren heeft deelgenomen en meegewerkt aan Herk-de-Stad Classic. Onze sponsors, medewerkers en de gemeentebesturen mogen we zeker niet vergeten omdat ze ervoor hebben gezorgd dat we altijd van Herk-de-Stad Classic een succes hebben kunnen maken.

We hopen dat jullie dit allemaal op prijs stellen. Herk-de-Stad Classic heeft ondertussen de leeftijd bereikt van een flinke “puber” met heel wat kilometers op de teller voor amper 15 jaar. We zullen zien wat de toekomst brengt en wachten alvast op jullie massale aanwezigheid bij deze editie.

Namens Herk-de-Stad Classic

Stephan Stevens
Organisatie Herk-de-Stad Classic


 

Hosted by Cats & Dogs bvba